Regisztráció

Jelenleg üres a bevásárlókosár.

Vásárlás folytatása

Nevet a félbeszakított nemzedék


Csunderlik Péter történésznek és Pető Péter újságírónak van rá ötlete, hogyan lehet leküzdeni a közéleti depressziót. Népszava-interjú “Újabb Top 10-es történelmi slágerlisták című kötetünk szerzőivel.

(tovább…)
„Mi lesz itt, ha mindenki számára világossá válik, hogy a rendszer velejéig romlott és menthetetlen?”


Részlet jelent meg a 24.hu Matiné rovatában +-30 című kötetünk egyik esszéjéből. A szerző Gyurgyák János történész, könyvkiadó.

(tovább…)
A fényből a sötétbe – könyvbemutatóHARSÁNYI LÁSZLÓ könyvét 2020. február 20-án mutatják be a Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol a szerzővel GAJDÓ TAMÁS beszélget.

Közreműködnek TÓTH ILDIKÓ és MÁRTON ANDRÁS színművészek.

(tovább…)
Újabb TOP 10-es történelmi slágerlisták – VIDEÓ


Csunderlik Péter és Pető Péter második közös kötetét a Kazimír Bisztróban mutattuk be a szerzők és Gergely Márton részvételével, az erről készült felvétel immár meg is tekinthető.

(tovább…)
Egy demokrácia halála – VIDEÓScheiring Gábor kötetét 2019. október 21-én mutattuk be a Politikatörténeti Intézetben Bozóki András, Szalai Erzsébet és Szelényi Iván részvételével.
Tekintse meg az erről készült felvételt!

(tovább…)
Paradigmák fogságában – VIDEÓ


A Politikatörténeti Intézet Társadalomelméleti Műhelyének legújabb kötetét 2019. október 10-én mutattuk be az MTA Humán Tudományok Kutatóházában. Tekintse meg az erről készült felvételt!

(tovább…)
Antal Attila könyvbemutatója – VIDEÓ

A kötetet szeptember 12-én mutattuk be az Új Gólyában, ahol a szerző MINKÓ MIHÁLLYAL, az Extinction Rebellion Magyarország aktivistájával és TAKÁCS ÁDÁMMAL, az ELTE BTK Atelier Interdiszciplináris Történeti Tanszék egyetemi adjunktusával beszélgetett.

(tovább…)
Esszék a közelmúltról és a közeljövőről – KÖNYVBEMUTATÓA kötetet 2019. szeptember 17-én (kedden) 17 órától mutatjuk be az Írók Boltjában FÖLDES GYÖRGY, MARKÓ BÉLA és SPIRÓ GYÖRGY részvételével.

(tovább…)
A kutatás felszabadító ereje – könyvbemutató szeptember 6-án


Legújabb kötetünk egyszerre szól aktivistáknak, érdekvédőknek, közösségszervezőknek és -fejlesztőknek, civil szervezetek munkatársainak, kutatóknak és mindazoknak, akik meg akarják változtatni a társadalmat, amiben élünk.

(tovább…)
Kié Európa jövője?

„Az elmúlt három évtized emlékezete, ahogyan írók és társadalomkutatók látják. Önrendelkezés, szolidaritás, kiúttalanság, nemzedékváltás, populizmus és dzsentriallűrök. Kínálnak-e megoldást a látleletek vagy egyelőre be kell érnünk a helyzetelemzéssel?” Huszár Ágnes ismertetője esszékötetünkről a Revizor Kritikai portálon.

(tovább…)

Esszék a közelmúltról és a közeljövőről – VIDEÓ

 

Kötetünkben 12 szerző (Beer Miklós, Bod Péter Ákos, Donáth László, L. Ritók Nóra, Ferge Zsuzsa, Földes György, Gyurgyák János, Markó Béla, Nádas Péter, Romsics Ignác, Spiró György és Térey János) ír a rendszerváltás óta eltelt 30 évről. Tekintse meg a bemutatóról készült felvételt!

(tovább…)

Engedetlenség és demokrácia – rádióműsor Howard Zinn kötetéről

A kötetről annak fordítójával, Piróth Attilával és szerkesztőjével, Misetics Bálinttal június 20-án Kelen Károly és Rab László beszélgetett a Klubrádió Folyt. köv. – Volt egyszer egy Népszabadság című műsorában.

(tovább…)

Ünnepi Könyvhét

 

2019. június 13. és 17. között 90. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét, a könyvkiadás legnagyobb szabadtéri ünnepe. A hagyományos helyszín, a Vörösmarty tér felújítása miatt idén a Dunakorzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen várják a kiadók a könyvbarátokat.

(tovább…)

Búcsú Térey Jánostól

 

 

Térey János (1970–2019)

Még itt van velünk. Egyik utolsó munkája épp a nyomdában van: egy közélettel foglalkozó esszé, amely a ±30 című kötetünkben jelenik meg az Ünnepi Könyvhétre.

(tovább…)

Kérdések és válaszok a rendszerváltásról

 

Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés a Politikatörténeti Intézet rendszerváltásról szóló évadának keretében 2019. június 6-án (csütörtökön) 16 órától Rainer M. János, Török András, Vágvölgyi B. András és Wessely Anna részvételével.

(tovább…)